Відкрите заняття асистентки кафедри, к.ю.н. Парути Юлії Іванівни

24 квітня 2024 року асистентка кафедри цивільного права, к.ю.н. Парута Юлія Іванівна провела відкрите лекційне заняття з навчальної дисципліни «Основи римського приватного права» на тему «Спадкове право в Римській державі» для здобувачів  2-го курсу освітньо-професійної програми “Право” (ОР Бакалавр). Тематика лекції охоплювала історію виникнення і розвитку спадкового права в Римській державі, види спадкування, порядок прийняття спадщини, зміст заповідальних легатів та інші питання спадкового права Стародавнього Риму.

В ході висвітлення питань лекції Юлія Іванівна детально розкрила особливості спадування за давнім цивільним правом та за преторськими едиктами, спадкування за імператорськими законами та у праві Юстиніана, сутність категорій «заповіт», «заповідальний відказ», «обов’язкова частка» в Римській державі, особливості спадуваня за заповітом та за законом, датально охарактеризувала заповідальні відкази Стародавнього Риму.

Виклад матеріалу супроводжувався презентацією, слайди якої містили схеми, таблиці, основні поняття та категорії спадкового права, що додавало наочності та дозволило лекторці застосовувати прийоми розповіді, показу, пояснення, коментування і утримувати постійну увагу слухачів впродовж усього заняття. Заняття одержало схвальні відгуки колег, які були присутні на занятті, відзначено професійність, відмінні знання матеріалу, вміння лекторки зосередити увагу здобувачів на основних положеннях, створити робочу та творчу атмосферу.