Гостьова лекція з дисципліни “Цивільне право України” для студентів 2-го курсу

25 квітня 2024 року в межах вивчення здобувачами 2-го курсу освітньо-професійної програми «Право» навчальної дисципліни «ЦИВІЛЬНЕ ПРАВО УКРАЇНИ» (керівник: доц. Гейнц Р.М.) у Навчально-науковому юридичному інституті була проведена у змішаному форматі гостьова лекція на тему: «ЦИВІЛЬНО-ПРАВОВІ СПОСОБИ ЗАХИСТУ ПРАВ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ». Лектором виступив випускник Навчально-наукового юридичного інституту, менеджер із захисту брендів, юрист та Digital IP Coordinator (H&M Group) Костянтин Яш, (м. Стокгольм, Швеція).

Лекція розпочалася із висвітлення короткої інформації про сферу діяльності Digital IP Coordinator (H&M Group), її структуру та бренди, якими володіє компанія. Костянтин назвав нормативно-правові акти, якими регулюються відносини інтелектуальної власності, звернув увагу на уніфікацію правового регулювання захисту авторських прав у країнах ЄС та розбіжності щодо визначення кола об’єктів, які охороняться нормами права інтелектуальної власності в Україні та Швеції, розкрив види порушень прав інтелектуальної власності, які мають місце на практиці, досудові та судові способи  їх захисту.

Здобувачі вищої освіти отримали корисну та актуальну інформацію про способи захисту торговельних марок, авторських прав, промислових зразків, які застосовуються H&M Group для захисту прав інтелектуальної власності на H&M – міжнародний бренд одягу та косметики в Україні та інших країнах світу, а також мали змогу в режимі діалогу обговорити питання, які їх зацікавили в процесі проведення лекції.

Дякуємо Костянину Яшу за цікаву та інформативну лекцію!