Засідання гуртка «Цивілістичний клуб»

18 грудня 2023 року  відбулося  шосте (підсумкове) засідання наукового студентського гуртка «Цивілістичний клуб».

Учасники гуртка виступили із доповідями на актуальну тематику та продемонстрували знання праць науковців Прикарпатської цивілістичної школи.

Іванишин Ангеліна у доповіді на тему: «Репродуктивні права військовослужбовців» розкрила зміст внесених до законодавства змін про біологічне посттравматичне материнство та батьківство для військових.

Бринська Ярина виступила з доповіддю на тему «Камкординг і кардшейрінг як види порушень авторського права» в якій ґрунтовно проаналізувала судову практику з цього питання.

Марчишин Максим у доповіді «Правова природа штучного інтелекту» звернув увагу, що на сьогодні в доктрині права не існує єдиного підходу з цього питання, оскільки одні науковці розглядають штучний інтелект як об’єкт, а інші – як суб’єкт цивільних правовідносин.

Боднарук Вікторія представила тези на тему «Обмеження особистих немайнових прав в умовах воєнного стану» в якій розкрила положення чинного законодавства, які закріплюють такі обмеження.

У доповіді «Поняття та ознаки цифрової речі» Буца Анна-Марія висвітлила існуючі в доктрині та законодавстві підходи до визначення поняття «цифрова річ», окреслила її ознаки.

Керівники гуртка зав. каф. Гейнц Р.М. та доц. Гришко У.П. подякували учасникам за активність, відповідальне ставлення та наполегливість, які вони проявили, працюючи в гуртку та оголосили рішення про встановлення балів за участь у науковій роботі.