Зустріч Героя України Володимира Жемчугова зі студентами ПНУ

20 листопада 2023 р. у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника в рамках освітнього проєкту «Як починалась війна» відбулася зустріч студентів та викладачів із Героєм України Володимиром Жемчуговим.  Модератором зустріч виступив керівник Центру студентського розвитку ПНУ Іван Тимків. Координаторка освітнього проєкту дружина Героя Олена Жемчугова.

Організатори: Міністерство культури та інформаційної політики України; Державне підприємство «Центр захисту інформаційного простору України»; Департамент освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Герой України Володимир Жемчугов розповів про російсько-українську війну, в якій брав участь з 2014 року. Військовий закликав молодь глибоко вивчати історію України і всі її витоки, приймати участь у волонтерських заходах, допомагати ЗСУ, вести активний блог в соціальних мережах, підтримувати український контент та багато іншого. Окрім прослуханої лекції, студенти й викладачі вишу отримали книги патріотичного та історичного змісту.

На завершення студенти мали можливість поставити питання Володимиру Жемчугову та поспілкуватися з ним. Відбулась цікава і захоплююча дискусія. У своєму спілкуванні Герой поділився досвідом участі у партизанському русі на Луганщині, включаючи 30 успішних диверсійних операцій проти окупаційних військ і бойовиків. У 2015 році він отримав серйозне поранення внаслідок підриву на розтяжці після виконання завдання і потрапив у полон до бойовиків, де перебував 11 місяців постійних знущань та тортур. Але вистояв і не зрадив своїй країні. У вересні 2016 року Володимир був звільнений з полону шляхом обміну. 

Детальна інформація: читати