Результати науково-дослідницької роботи в університеті: підсумки за 2023 та завдання на 2024 рік

28 лютого 2024 р. у Прикарпатському національному університеті відбулося засідання Вченої ради. Основною подією заходу стала доповідь першої проректорки університету Валентини Якубів стосовно результатів науково-дослідницької роботи в університеті: підсумки за 2023 р. та завдання на 2024 р.

У своїй доповіді перша проректорка Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Валентина Якубів підсумувала, що у звітному році в університеті досягнуто поставлених завдань щодо розвитку науково-дослідницької роботи за пріоритетними напрямами розвитку наукової діяльності.

В межах звіту висвітлено досягнення науково-педагогічних працівників структурних підрозділів університету, що функціонують в межах 5 наукових напрямів: математичні та природничі науки, біологія та охорона здоров’я, гуманітарні, суспільні та технічні науки.

Найбільшими досягненнями університету щодо результатів науково-дослідної роботи у звітному році були:

1) покращення позицій у міжнародних та національних рейтингах;

2) зростання обсягу залученого фінансування на виконання наукових проєктів;

3) підвищення публікаційної активності науково-педагогічних працівників;

4) покращення якісного складу науково-педагогічного колективу університету (зростання чисельності докторів і кандидатів наук, професорів та доцентів, стипендіатів Кабінету Міністрів, лауреатів державних нагород);

5) діджіталізація процесу обліку та звітності науково-педагогічних працівників;

6) розвиток наукової інфраструктури;

7) підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників;

8) підтримка наукової роботи студентів.

Відзначили те, що у 2023 році в університеті виконувалось 18 вітчизняних науково-дослідних проєктів.

На завершення доповіді Валентина Якубів окреслила основні завдання на прийдешній 2024 рік. З ними та повним текстом Звіту можна ознайомитися тут.

«Пам’ятайте, успіх – це не домінування над іншими, це домінування над власним потенціалом», – підкреслила Валентина Якубів.

Учасники конференції одноголосно схвалили доповідь першої проректорки Валентини Якубів за підсумками результатів науково-дослідної діяльності університету за 2023 рік.