Університет залучений до цифрового розвитку дослідницького простору ЄС у найпрестижнішій грантовій програмі HORIZON

Прикарпатський національний університет — переможець грантового проєкту програми Горизонт Європа (Horizon Europe Framework Programme (HORIZON)!

Це найпрестижніша грантова програма, де перемагають не просто ідеї, а розробки, які мають практичне значення, часто і готові прототипи.

Горизонт Європа – це ключова програма ЄС з фінансування досліджень та інновацій із бюджетом 95,5 млрд євро.

У конкурсі здобув перемогу Проєкт «Розширення можливостей EDUC для інклюзивного розвитку Європейського дослідницького простору» (EDUC-WIDE). Отримає фінансову підтримку ЄС у розмірі 3,5 млн євро.

Тривалість проєкту – 36 місяців.

Ця перемога — ще одне свідчення впевненої, системної та завзятої співпраці Прикарпатського університету з провідними університетами Європи. Ми будуємо краще майбутнє для молодих поколінь. Ми послідовно виконуємо стратегічне завдання української науки — долучення до Європейського дослідницького простору.

Вітаємо колектив науковців ПНУ ім. Василя Стефаника, який очолив координатор проєкту ректор університету Ігор Цепенда з перемогою у програмі Horizon!

Детальна інформація за посиланням: https://law.pnu.edu.ua/2023/07/17/u-najprestyzhnishij-hrantovij-prohrami-horizon-nash-universytet-zaluchenyj-do-tsyfrovoho-rozvytku-doslidnytskoho-prostoru-ies/