Прикарпатському національному університету – 83 !

12 травня в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбулися заходи, присвячені 83 річниці з Дня створення Університету. День університету розпочався із вшанування пам`яті загиблих українців, військових і цивільних хвилиною мовчання і покладанням квітів до пам’ятного обеліску студентам і викладачам, які загинули за незалежність України та  до пам’ятника Василю Стефанику. Відкрив урочистості ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда.

Студентським сенатом Прикарпатського університету був організований благодійний ярмарок, долучившись до якого, кожен зміг зробити добру справу – донат на дрон для студента факультету історії, політології і міжнародних відносин Олега Гринішака, котрий зараз перебуває у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.  Спортивний клуб “Наука” організував  акцію «Спорт за донат». За підрахунком коштів, загальна сума, яка була зібрана склала майже 210 000 грн.

На площі університету ректор нагородив переможців конкурсу на кращий промоційний ролик своєї освітньої програми, факультету, інституту чи коледжу та вручив призи студентам та їх наставникам. Цьогоріч на конкурс було подано понад 50 відеоробіт від наших студентів. Перше місце отримав відеоролик про Навчально-науковий юридичний інституту, підготовлений студенткою 4-го курсу ННЮІ Кобащук Вікторією.

Впродовж відзначення Дня університету був продемонстрований флешмоб — патріотичний танець у виконанні учасників хореографічної студії Навчально-наукового центру студентського розвитку. Танець «Ненародженим»; «Стефаниківська родина» виконав професор кафедри сценічного мистецтва і хореографії, народний артист України Михайло Кривень. Студенти виконували різного роду композиції та зачитували твори Василя Стефаника.