Рейтинг Webometrics Ranking of World Universities: Університет у ТОП-15

Webometrics Ranking of World Universities – це найбільший академічний рейтинг вищих навчальних закладів, за яким аналізують ступінь представлення діяльності університетів в Інтернет-просторі, який кожні шість місяців надає незалежну, об’єктивну, безкоштовну, відкриту наукову інформацію про результати діяльності університетів з усього світу.

З-поміж 312 закладів вищої освіти України Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника цього року посів у міжнародному рейтингу 14-ту позицію.

Результати рейтингу: переглянути

Webometrics Ranking of World Universities не є рейтингом веб-сайтів університетів, це рейтинг власне університетів. Він використовує як вебметричні, так і бібліометричні (дослідницькі) показники. Тобто мета рейтингу – не оцінювати веб-сайти, їх дизайн чи зручність використання, популярність їх вмісту відповідно до кількості відвідувань. Веб-показники розглядаються шляхом правильної, всебічної, глибокої оцінки університету глобальної продуктивності, беручи до уваги його діяльність і результати, їх значення і вплив. Основною його ціллю є сприяння створенню відкритого доступу до знань, які надає університет.