Центр документування та дослідження воєнних злочинів

23 серпня у каб. 115 Навчально-наукового юридичного інституту ПНУ імені В.Стефаника відкрили Центр документування та дослідження воєнних злочинів. 

Мета Центру: допомагати державним органам у розслідуванні воєнних злочинів і порушень прав людини та інформувати про них суспільство.

Центр організовано ПНУ та громадською організацією «Поступовий гурт франківців» у рамках проєктів «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», які впроваджує ІСАР (Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину) «Єднання» за фінансової підтримки Європейського Союзу та «Документування воєнних злочинів в Івано-Франківській області від ВПО» Фонду громадянського суспільства Східного партнерства.

Роботу з документування свідчень внутрішньо переміщених осіб щодо воєнних злочинів та порушення прав людини започаткував доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри теорії та історії держави і права, координатор ГО «Поступовий гурт франківців» Сергій АДАМОВИЧ. Викладачі та студенти Навчально-наукового юридичного інституту спільно з активістами «Поступового гурту франківців» почали збирати свідчення ще на початку березня. На сьогодні задокументували 290 свідчень очевидців.

Співкоординатором проєкту «Документування воєнних злочинів в Івано-Франківській області» є Микола ОСТАП’ЯК.

Юридичний експерт проєкту «Документування свідчень внутрішньо переміщених осіб в Івано-Франківській області щодо воєнних злочинів» – к.ю.н., доцент, заслужений юрист України Юрій МИКИТИН.